18.02.2011

Okumayı Düşündüklerim



Herkese merhaba!

Bir Cuma günü daha sizlerle okumayı düşündüğüm kitapları paylaşıyorum ve kitapların tanıtımlarını yapıyorum. Eğer siz daha önce bu kitaplardan herhangi birini okuduysanız yorum yapmadan gitmeyin!=)

Keyifli okumalar!

Evrenin Ötesi - Beth Revis

 Tanıtım Yazısı:

Amerikan gençliği yeni bir heyecan fırtınasına kapıldı: Evrenin Ötesi. İki hafta içinde The New York Times Bestseller listesindeki yerine oturan roman, zamane kitaplarına hiç benzemiyor... Apaçık bu zamanın dışından! Amazon.com’da Ocak 2011’in Kitabı olarak tanıtılan Evrenin Ötesi, serinin ilk romanı.

Zamanın ve Evrenin Ötesinde Bir Aşk. Gençlerin Yeni Heyecan Fırtınası.
Sırlar, cinayetler ve yalanlar üzerine kurulu dev bir uzay gemisi.

Geriye sayım tamamlandı! Godspeed kalkışa hazır!

Amy’nin genetik uzmanı annesi ve savaş analizi uzmanı babası yeni bir gezegende insanlığın ilk tohumlarını atmak ve yaşam şartlarını uygun hale getirebilmek üzere Finansal Kaynak Borsası tarafından işe alınır. Yeni gezegene varmak 300 yıl süreceği ve Amy sadece on yedi yaşında olduğu için özel bir izin ile o da bu yolculukta ailesine katılır.
Kendilerinin de aralarında bulunduğu 100 kişilik bilim insanı ve savaş uzmanı dondurularak geminin kargo bölümüne 300 yıl sonra yeni gezegene iniş yapıldığında uyandırılmak üzere yerleştirilir. Ama yüzlerce yıl sürecek olan bu yolculuk için evet demeden önce Amy’nin 50 yıl erken uyandırılacağından haberi yoktu... Üstelik kendi kurallarıyla yaşayan cesur yeni bir dünyaya gözlerini açmayı hiç ummamıştı.

Amy uyandırılışının bir teknik arıza olmadığını anladığı andan itibaren onun neredeyse ölümüne sebep olan kişiyi bulmak için zamana karşı bir yarışa girer. Çünkü donma haznesinin fişi çekilmiştir ve şüpheliler listesindeki isimler ise sadece birkaç bin kişilik gemi sakinlerine aittir. Gemide birisi donma haznelerinin fişlerini çekip kaçıyor ve vaktinde çözüldükleri farkedilmeyen kurbanlar dondurucu sıvıda boğuluyor. Eğer Amy hemen bir şeyler yapmazsa ailesi bir sonraki kurbanlar olabilir.

Ama şüpheli listesindeki isimlerden biri Amy için farklı anlamlar ifade ediyor: genç, asi ve zeki Çırak, geminin gelecekteki lideri ve hazırlıksız yakalandığı bir aşk.


“Kurnazca örülmüş bir gerilim…tutkuyla beğenilerek okunacak.”
–The Publishers Weekly
“Unutulamayacak bir açılış sahnesiyle uzay yolculuğu, sırlar, cinayet ve Realpolitik hakkındaki bu sürükleyici gerilim kalkışa geçiyor.”
 –Kirkus
“Kısmen bilim-kurgu, kısmen distopik, ve tamamen göz kamaştırıcı olan ürkütücü ve tadına doyulmaz klostrofobik bir şaheser.”
 – Kiersten White Paranormalcy New York Times Bestseller 


Bu kitap haftaya Çarşamba çıkıyor ve kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ederim! 

PARANORMAL - KIERSTEN WHITE

 Tanıtım Yazısı:


Normallik de bir yere kadar…
Bir paranormal avcısının soluk soluğa, flörtöz macerası…
Bu kitap, fantastik kurgu sevenlerin bütün beklentilerini karşılayacak…
Evie bugüne dek kendini hep normal,
sıradan bir genç kız kabul etti.
Gerçi kendisi, Uluslararası Paranormal
Tecrit Ajansı için çalışan bir paranormal avcısı.
En yakın arkadaşı bir denizkızı.
Eski erkek arkadaşı bir peri.
Şimdiyse şekil değiştirip duran bir paranormale âşık. Ama olsun! O normal bir genç kız olduğunu düşünüyor.
Ancak şimdi paranormal yaratıkların yok oluşunu haber veren korkutucu bir kehanetin tam ortasında. Ve tüm paranormallerin kaderi onun ellerinde.Biiip!
“Soluk soluğa, flörtöz bir macera. Bu kitap bütün beklentilerimi karşıladı.
Ah, biiip, âşık oldum galiba!”
-Becca Fitzpatrick, Fısıltı kitabının yazarı
“PARANORMAL beni baştan çıkardı. Evie’nin kalbini çalmaya çalışan iki seksi paranormal elleri boş dönmüyor: bir tanesi Evie’nin kalbini kazandı, diğeri de benimkini.”
-Aprilynne Pike, Wings kitabının yazarı


Bu kitap geçtiğimiz Çarşamba D&R'larda satılmaya başlandı, diğer kitabevlerinde de önümüzdeki günlerde yer alacak. Ben çıkar çıkmaz aldım ve okumaya başladım, çok keyifli.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder