30.01.2012

Okumayı Düşündüklerim



Bu hafta seçtiğim kitaplar çok sevdiğim DEX Yayınları'ndan! Bu yayınevi hangi kitabı çıkartırsa çıkartsın hepsini okumak istiyorum=) Seçtiğim kitaplar yazar Holly Black'in Lanet İşleyiciler serisi. Beyaz Kedi uzun zaman önce çıktı ama serinin ikinci kitabı Şubat'ta bizlerle. Bu seriyi okumak için sabırsızlanıyorum!


Beyaz Kedi (Lanet İşleyiciler #1) - Holly Black


Tanıtım Yazısı: Her ailenin korkunç bir sırrı vardır.
Bazı insanlar, sadece genetik yolla kazanılan bir yeteneğe sahip: tek bir dokunuşla duygularınızla, anılarınızla oynayabiliyor, size şans verebiliyor, sizi öldürebiliyorlar ve buna Lanet İşleyiciliği deniyor.

Lanet İşleyiciliği tehlikeli olduğu için bu kişiler toplumdan dışlanmışlar, en ağır işlerde çalıştırılıyor ya da yasadışı yollara zorlanıyorlar. Üstelik büyülü dokunuşlarının kontrol altında tutulabilmesi için daima eldiven giymek zorundalar.

Cassel de böyle bir aileden geliyor ve ailesinin tümü dolandırıcılıkla geçimini sağlıyor. Cassel hariç. Kuşaklar boyunca genetik yolla geçen lanet yeteneği Cassel’de yok. O, yozlaşmış bir ailede, dürüst kalmaya çalışan bir savaşçı. Ancak Cassel de, üç yıl önce en yakın arkadaşı Lila’yı öldürdü.

O günden beri normal bir hayat sürmeye çalışıyor. Ancak her şey bir gece gördüğü bir kâbustaki beyaz kedinin ona bir şeyler anlatmaya çalışmasıyla değişiyor. Ailesindeki tuhaflıklar, uyurgezerliği ve hafıza kaybı, tek bir şeye işaret ediyor: ailesi, Cassel’e çok fena bir oyun oynuyor. Cassel’in şimdi bu oyunu bozması gerek –bir de kâbuslarındaki beyaz kediyi bulması.

Kırmızı Eldiven (Lanet İşleyiciler #2) - Holly Black

Tanıtım Yazısı: Aşk bir lanettir
LANETLER VE PİS İŞLER. BÜYÜ VE MAFYA.

Cassel’in dünyasında bunlar birbirinden ayrı düşünülemez. Cassel de hep sıradan biri olduğunu düşünürdü ama bir gün hafızasının ağabeyleri tarafından değiştirildiğini fark etti. Artık gerçeği biliyor: kendisi, gelmiş geçmiş en güçlü lanet işleyicilerden biri. Tek bir dokunuşla her şeyi, herkesi bambaşka bir şeye dönüştürme yeteneğine sahip.

İşte sevdiği kız, Lila da bu şekilde bir dönüşüm yaşamıştı. Lila artık yeniden bir insan. Ancak sorun şu ki, Cassel’in duygu işleyicisi olan annesi, Lila’yı Cassel’i sevmesi için lanetledi. Ve eğer Lila’nın aşkı Cassel’in hafızası kadar güvenilmez ise artık her şeyin gerçekliği sorgulanabilir.

Cassel’in büyük ağabeyi öldürülünce federaller, ellerindeki tek ipucundan bir şey çıkarabilmek için Cassel’i görevlendiriyor. İpucu ise kırmızı eldivenli bir kadının kamera görüntüsünden başka bir şey değil. Ve fakat şimdi mafya da Cassel’in peşinde, onun ne kadar değerli bir lanet işleyici olduğunu onlar da biliyor. Cassel, hayatta kalabilmek için hem federallerden hem de mafyadan bir adım önde olmak zorunda. Ama kimseye, hatta kendine bile güvenemezken bunu nasıl başaracak?

Aşk bir lanettir ve kaybetmesi çok tehlikeli olan bir oyunda dolandırıcılık, bazen tek çıkar yoldur. 

Lanet İşleyiciler Trailer:




4 yorum:

  1. hımm enteresanmış konusu bende alayım bari :)

    YanıtlaSil
  2. @Sycorox Evet ne zamandır ilgimi çekiyordu, alacağım ben de;))

    YanıtlaSil
  3. Beyaz kedi harikaydı :) kırmızı eldiven için sabırsızlanıyorum!

    YanıtlaSil
  4. @Tuğçe Nur Ben de en kısa zamanda okumak istiyorum=D

    YanıtlaSil