18.02.2012

Okumayı Düşündüklerim

Anime izlemeyi çok seviyorum ve bu hafta okumayı istediğim mangalardan seçim yapayım istedim size. Bu mangalardan Death Note'u yalnızca izledim ve benim en sevdiğim animelerden biridir. Mangaların hepsi Akılçelen Kitaplar yayınevinden.


Death Note ~ Ölüm Defteri - Tsugumi Ooba


Tanıtım Yazısı: 


Japon çizgi romanlarına verilen isim olan Manga, dünyada bir çılgınlık halini almıştır. Death Note (Ölüm Defteri) yayınladığı bütün ülkelerde satış rekorları kıran ve geniş bir hayran kitlesine sahip en önemli manga serilerinden biridir.

Bu deftere adı yazılanlar ölür… Ölüm Tanrısı Şinigami Ryuk'un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: DEATH NOTE (ÖLÜM DEFTERİ).

Bu doğaüstü defteri bulan ve dünyadaki cani suçluları ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren Light Yagami (nam-ı diğer Kira) ile kimsenin çözemediği olaylarda polise yardım eden L adlı gizemli detektif arasındaki muhteşem mücadele böyle başlar.

Light Yagami bu deftere ismini yazdığı ve yüzünü bildiği herkesin öleceğini keşfeder. Önceleri defteri kuşkuyla kullanmaya başlayan Light, ismini yazdığı insanların hayatlarının kendisinin belirlediği ölüm şekliyle son bulduğunu görür. Her geçen gün defterin yeni yeni özelliklerini öğrendikçe hayalindeki dünyayı yaratabilmek için defteri kullanmaya başlayarak adalet mekanizmasının yeterince cezalandıramadığı azılı suçluları öldürmeye karar verir. Suçlular gizemli bir şekilde ve peş peşe ölmeye başlayınca durum polisin dikkatini çeker ve dünyadaki birçok gizemli olayı çözmekle görevlendirilmiş olan "L" adlı dedektif, konuyu araştırmak üzere polisin yardımına koşar.



One Piece 1. Cilt ~ Maceraların Doğuşu - Eiichiro Oda


Tanıtım Yazısı: 


24 Aralık 1997 yılında ilk cildi Japonya'da yayınlanan "One Piece" Japonya tarihinin gelmiş geçmiş en çok satan kitabı olma rekorunu elinde tutuyor. Kasım 2011'de 64. Cildi yayınlanan serinin Japonya'da toplamda 250 milyondan fazla sattığı bilinmekte. Serinin 61. Cildi ise tek kitap bazında 3.8 milyon adet satarak Japonya'nın en çok satan kitabı ünvanını taşımakta. Onu 60. Cilt (3.4 milyon), 59. Cilt (3.2 milyon), 57. Cilt (3 milyon) ve Harry Potter Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2.9 milyon) takip etmektedir. Dünya çapında da en çok okunan manga'lardan biri olan "One Piece" temel olarak Monkey D. Luffy adlı 17 yaşında, doğa üstü bir meyveyi yedikten sonra elastik özellikler kazanan bir gencin korsanlar kralı olma çabasını anlatır. Vaktinde Türk televizyonlarında da yayınlanan animesi de Türk seyircisi tarafından da bilinmektedir.

Para, Şöhret ve güç. Dünyadaki her şeyi elde etmiş korsanlar kralı Gold Roger'in ölümünden önceki son sözleri, Tüm dünyanın gözlerini denizlere çevirdi. "İstediğiniz benim hazinem mi? Sizin olsun! Gidin bulun haydi! Elde ettiğim her şeyi 'Orada' bıraktım." İşte bütün dünyada büyük korsan çağı'nın başlangıcı böyle oldu.



Naruto 1. Cilt - Masaşi Kişimoto


Tanıtım Yazısı:


Naruto, Ünlü Mangaka Masaşi Kişimoto Tarafından Yaratılan, 1999 Yılından Beri Japonya'da Yayınlanan Dünyaca Ünlü Manga Serisi Artık Türkiye'de.

Bugüne Kadar Japonya'da 100 Milyondan Fazla Satan Naruto Serisi, 2002 Yılında Bu Başarısı Taçlandırarak Animeye Uyarlandı. Ülkemizde De Gösterilen Bu Anime, Manga Kültürünü Dünyaya Tanıtıp; Naruto'yu Dünyadaki En Önemli Mangalardan Biri Haline Getirdi. Yıllardan Beri Geniş Bir Hayran Kitlesi Tarafından Türkçe'de Yayınlanması Beklenen Bu Eser, Manganın Özünden Hiçbir Şey Kaybetmemesine Özen Gösterilerek Ve Japonya'da Olduğu Gibi Sağdan Sola Okunacak Biçimde Hazırlandı. Yediden Yetmişe Herkese Hitap Eden Naruto, Çizgi Roman Kültürü İle İlgili Olmayanların Bile Severek Okuyabileceği Bir Eser.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder