29.09.2014

Pinterest'ten: Minyatür Kitap Yapımı (DIY)

DIY Miniature book

Orijinal link: http://www.pinterest.com/pin/13229392631028795/

Pazartesi'ye ve yeni bir haftaya böyle güzel bir DIY projesiyle başlamak istedim. Ben bu minyatür kitaba bayıldım! En kısa zamanda kendim de denemek ve böyle sevimli kitaplar yapmak niyetindeyim =)

Herkese iyi haftalar!


27.09.2014

Hafta Sonu ^o^


Uzun bir aradan sonra herkese merhaba ^o^

Yaz biter bitmez öyle bir hızla başladık ki iş hayatına, nefes almadan çalışıyoruz desem hiç yalan olmaz =D Şu Cumartesi keyif fotoğraflarına hafta içi imrenerek bakıyorum desem yeridir. Gerçekten iş hayatı çok yorucu, yalnız benim için değil, hepimiz için öyle. Ama ne yapalım, herşeyin tadını çıkaralım, kendimize zaman ayırmaya, ufak aralarla bile mutlu olmaya çalışalım öyle değil mi? Biliyorum çok zor, zor olduğunu bizzat kendim de görüyorum ama mutlu olmak sağlığımız için de çok önemli;)
Çok fazla kitap okuyamadım bu dönemde ama defterlerle, kalemlerle oynamaya devam =D


Kitap almamaya çalışıyorum daha önce de dediğim gibi ama bu Doctor Who kitabını D&R'da arkadaşım koşarak bana getirince kasaya kaç saniyede gittim hatırlamıyorum =D Yalnız kitabın tamamını okumama kararı aldım zira ismine baksanız yeni yapım hakkında zannedersiniz ama büyük bir çoğunluğu pek tabii eski yapımı da içeriyor ki beni hiç ilgilendirmiyor çünkü ben yeni yapımı seviyorum. Sonra bir de bu kitap çoğunlukla yazarın dizi eleştirisini içeriyor ve ben birçok düşüncesine katılmadığımdan, bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim diyemeyeceğim. Mutlaka iyice araştırıp, inceleyip alın derim.


Ve yeni başladığım Neil Gaiman kitabı. Çok uzun zamandır kitaplığımdaydı, ben Neil Gaiman kitaplarını pek biriktirmem, alır almaz okurum çünkü kendisi her kitabını bayılarak okuduğum tek yazar belki de. Ancak bir arkadaşım bu Amerikan Tanrıları'yla bağlantılı demişti ve ben o kitabı bitiremediğimden buna başlamaya cesaret edememiştim ama şimdi elime alıp bakınca (özellikle de ithaf sayfasını okuduktan sonra=) ) hemen başlayayım dedim. Sanırım 30sf falan okudum daha ama özlemişim Neil Gaiman'ın kalemini, çok eğlenceli ;)

Ve bu haftadan son bir fotoğraf. Bu güzel deftere başlama kararı aldım bu hafta; elimizdeki kullanmaya kıyamadığımız defterleri kullanalım mesajıyla bu hafta instagram'da bir fotoğrafını daha paylaşmıştım =D Günlük notlarımı, yapacaklarımı ve çeşitli listeleri not ediyorum bu güzel deftere ;)

Daha sık blog yazmak için bir app bile yükledim telefonuma ama ne çare =D Yoğun olsam da yazmak iyi geliyor, hiç değilse hafta sonları yazarım diye düşünüyorum ;))

*Anansi Çocukları ithaf sayfası - Neil Gaiman


10.09.2014

Güne başlarken...


Sonnet 149

Canst thou, O cruel, say I love thee not,
When I against myself with thee partake?
Do I not think on thee, when I forgot
Am of myself, all tyrant for thy sake?
Who hateth thee that I do call my friend?
On whom frown'st thou that I do fawn upon?
Nay, if thou lour'st on me, do I not spend
Revenge upon myself with present moan?
What merit do I in myself respect
That is so proud thy service to despise,
When all my best doth worship thy defect,
Commanded by the motion of thine eyes?
But love, hate on, for now I know thy mind;
Those that can see, thou lov’st, and I am blind.

–William Shakespeare


8.09.2014

Hafta Sonu


Geçen hafta ne kadar yorucu geçtiyse hafta sonu da bir o kadar yorucu geçti, ama neden? Tabii ki benim gezip tozma hevesimden =D Çok sevdiğim bir arkadaşımla kitapçı&kırtasiye gezdik cumartesi, sonra eve kendimi atar atmaz böyle güzel bir çayla yorgunluk attım =) Bu kitap köşesi de yeni, "evde kitap olmayan oda kalmasın!!" projemin bir parçası ^o^


Eylül ayının en güzel yanı okullara geri dönüş başladığı için her yerde bir kırtasiye furyası olması ^o^ Küçüklüğümden beri ya böyle manuel ya da otomatik büyük bir kalemtraş isterim ve sonunda aldım gördüğünüz üzere. Hiç aklımda yokken bu sevimliyi görünce dayanamadım hemen kaptım =D


Bir kırtasiye alışverişi de dün YDS sınavı sonrası yaptık ;) Sınav stresini attıktan sonra D&R'a yeni gelen ürünlere baktım ve istediğim gibi vintage kategorisinden bir kalemkutu kaptım. Bu arada ben oradayken çok şahane çizgi roman temalı kalemkutuları, defterler...vs. kolilerden çıkarılıyordu, hepsine bayıldım! Zebra Sarasa'lardan da almadan edemedim, bunlar daha önce bende olmayan renklerdi. Bu arada Instagram'da çok soran oluyor; Zebra Sarasa'ları ben Notebook Kırtasiye'den alıyorum çünkü 3+1 ile bir tanesi hediye oluyor, renkler de çeşit çeşit. Önceleri Toyzz Oyuncak mağazasında da vardı bu uygulama ama sonra gittiğimde orjinal satış kutusunun üstünde yer alan "1 hediye" yazısını kendileri karalamışlar; bu benim haliyle pek hoşuma gitmedi. Bir de D&R'larda bazı renkleri de bulabilirsiniz.


Kısacası güzel bir hafta sonuydu; umarım sizin de güzel geçmiştir hafta sonunuz. yeni hafta da mutlulukla geçsin ;)

5.09.2014

TGIF ^o^ + Ofis + Bloglovin


Günaydın! (Sabah başladığım yazım ofisteski yoğunluktan 14:17'de yayımlandı;) )Yoğun geçen bir haftanın ardından yine sevimli bir Cuma gününe merhaba demiş bulunmaktayız ^o^ Ofiste oldukça yoğun olmama rağmen arada küçük mutluluklar yaratmaya çalıştım yine kendime =) Ne olursa olsun arada bir dinlenmek, sevdiğiniz bir aktiviteyi yapmak sonrasında kesinlikle konsantrasyonu artırıyor ve kendinize gelmenizi, enerji kazanmanızı sağlıyor.


Ben arada kitap okumaya, çay ya da kahve içmeye veya çikolata gibi bir kaç abur cubur yemeye bayılıyorum gördüğünüz gibi ^o^ Bu küçük mutluluklar özellikle çok yorulduğumda ya da enerjim tükendiğinde bana çok iyi geliyor ;)


Bir diğer sevdiğim aktivite de rengârenk kalemlerimle defterlerime yazmak. Meslek gereği zaten yazacak şeyim çok ama onun dışında da yazmak için her zaman bir neden, bir konu bulabilirim. Bu açıdan internette bolca "yazma/organizasyon/planlama" üzerine bloglar okumayı çok seviyorum. Özellikle yabancı bloggerlardan son zamanlarda takip ettiğim kişi sayısı çokça arttı. Bloglovin'i düzenli kullanmaya başladıkça daha da enfes bloglar keşfetmeye başladım ve pek tabii bunda Instagram'ın payı çok büyük. Bir de insan "kendi gibi" birilerini buldukça çok mutlu oluyor ^o^ Öğrencilik yıllarımda, sonrasında etrafımda kırtasiye sever, düzenli defter kullanan/not alan, planlı defterler oluşturan ya da kırtasiyeye önem veren insanlar azdı, sonrasında da iş hayatında da çok az böyle kişilere rastlıyorum; bu nedenle internet sayesinde benim gibi böyle şeylere düşkün insanları keşfetmek çok hoşuma gidiyor. Instagram'da ya da bloglarında bu konularla ilgilenen ve bunu çok başarılı bir şekilde yapan kişilere bayılıyorum^-^ Bu kadar bahsettikten sonra takip etmeyi çok sevdiğim birkaç ismi de yazayım (her hangi bir sıralama olmaksızın), belki sizlerin de hoşuna gider ;)

Instagram: @littleredmoose @my_planner @alight_ss @faustine2012 @orangemidori @kristinnohe @tweetflock @hanyualisa @missthundercat @roxtimeless @_mendigote_ @seaweedkisses @umbooba @coc0range @shindigpaperie @jose_naranja @zowiecc @acco_acco7 

Bloglar: A Bowl Full of Lemons - Amy Tangerine - Gourmet Pens - hello sandwich - MyPurpleyLife  - Nadia van der Mescht - Paper Lovestory - The Paper Trail Diary 



4.09.2014

TYPO

TYPO öyle harika ürünler satıyor ki her birini almak istiyor insan =) Ben henüz bir şey almış değilim, o nedenle Türkiye'ye gelir mi gelmez mi bilemiyorum ama yine de kendime bir istek listesi oluşturmadan edemedim ^o^ Nasıl güzeller hepsi!...