28.01.2015

Şu Sıralar Neler Okuyorum?

Tam ne güzel yarım bıraktığım kitaplara devam edeceğim derken kendimi yeni bir kitaba başlamış buldum =D Pişman mıyım? Tabii ki hayır =D Çünkü yarım bıraktığım kitaplara da tam olarak başlamış sayılmam sadece 3-5 sayfa okudum, zaten şu sıralar farklı bir şeyler okuduğum için onlara daha sonra geri dönerim. Sonuç olarak; tabii ki yarım kitapları bitirme düşüncemden vazgeçmiş değilim, kitapları elime doğru düzgün alıp okumaya başlayınca bitireceğimi düşünüyorum;)

Neyse bir güncelleme zamanı. Şu sıralar neler okuyorum onlara bir bakalım:


Daha önce Sandman'i okumaya başlamış ama yarım bırakmıştım (işte yarım bıraktıklarımdan biri daha! :D) Fakat bu senenin başında tekrar elime aldım ve okuduklarımı da okumaya karar vererek en başından başladım. Neil Gaiman'ı ve bu grafik roman serisini çook sevdiğimden en başından başlamak epey iyi oldu; yine çok eğlenerek okuyorum. İlk kitabı kısa bir süre önce bitirdim ve şimdi ikinci kitaptayım.


Geçen gece dediğim gibi elimdeki kitaplara daha doğru düzgün başlayamadığım ve neyi okusam diye kitaplığımın önünde düşündüğüm sırada, uzun zamandır kitaplığımda bekleyen Dracula Günlükleri kitabına başlamaya karar verdim. Aslında bunun bir nedeni de Sandman'i İngilizce okuduğum için diğer yarım kitaplar da İngilizce olduğundan Türkçe bir kitap seçeyim istedim. Bir diğer nedeni de kitabın üstünde yer alan Neil Gaiman tavsiyesi tabii =D Şu an başlardayım ama sevdim şimdiden ;)

Şimdilik okuduklarım bunlar ve daha fazlasına bulaşmak istemiyorum =D Eğer bir aksilik olmazsa bir sonraki yazımda "Neler İzliyorum?" şu sıralar onun üzerine olsun; ne zamandır yazmadım ;)




22.01.2015

Kitap Okumak Üzerine


Frpnet'de okuduğum daha çok kitap okuyabilmek için verilen öneriler çok hoşuma gitti; benim çoğunlukla katıldığım bu güzel yazıyı sizinle de paylaşmak istedim.

Yazı için: Daha Çok Kitap Okuyabilmek İçin 5 Öneri


20.01.2015

Kitap ve Çay


Kitap okumak keyifli ama okurken birşeyler içmek ve hatta yemek o keyfi biraz daha artırıyor diyebilirim =D en azından benim için öyle =) Pek tabii kitaplarımıza eşlik eden en güzel içecekler de sanırım çay ve kahve. Kahve içmeyi severim; özellikle de Türk Kahvesi =) ama sanırım hiç bir zaman tam olarak bir kahve sever olamayacağım =) Gerçekten görüntüsü, kokusu, tadı çok hoş geliyor ama günde 1 bardaktan fazla içemeyeceğim bir içecek benim için kahve ama çay öyle mi? Çay bambaşka... =)


Çay içmeden güne başlayamayanlardanım ben de. Mutlaka kahvaltı ile birlikte bir ya da iki bardak çay içmek iyi geliyor. Sonra da gün içinde içilen keyif çayları... Tabii çay dediğim de öyle herhangi bir çay değil, mutlaka siyah çay ve tercihen kokusuz =) Yani bildiğiniz klasik Türk çayı desem pek yanlış olmaz heralde =) Kupa'da da seviyorum çay içmeyi ama en vazgeçilmezi büyük veya küçük cam bardakta çay ;)


İşte ben çayı bu kadar sevince genelde kitap okurken yanında da mutlaka bir bardak çay oluyor. Başta da dediğim gibi birçok kitap sever sanırım kitabın yanında bir içecek olmasını seviyor; böylelikle keyifli anı daha da güzelleştiriyoruz.

Ben okurken çay içmeyi sevenlerdenim, peki siz okurken bir şeyler yiyip içmeyi seviyor musunuz? Favoriniz neler? ;)


18.01.2015

Kitap: Okumaya Devam


Okumaya devam =)

Bu sene epey verimli başladı. Bu sene aldığım en iyi karar ise yarım bıraktığım kitapları tamamlamak. Çok sevdiğim kitaplar da olsa bazen yarım bırakıp yeni aldığım bir kitaba başlıyorum ve sonra o yarım bıraktığım kitaba geri dönmek çok zor oluyor. İşte bu nedenle bu benim için çok önemli bir karar =) Yalnız tabii ki sevmediğim için bıraktığım kitapları tekrar elime almayı düşünmüyorum. Sevmediğim kitapları ya sevebilecek birine hediye ediyorum ya da birini bulamazsam satıyorum; böylelikle hem ben vakit kaybetmiyorum hem de başka birini mutlu etmiş oluyorum ;)


Bu sene epey verimli başladı dedim çünkü bol bol okuyorum ama işin komik yanı Goodreads'te henüz bitirdiğim bir kitap yok, hatta Goodreads o büyük sayıdaki okuma hedefimden ötürü şu an bir kaç kitap geridesin demeye başladı bile =D Bunun nedeni yarım bıraktığım kitaplarda da bir birini bir diğerini okumam, ya da çizgi romanlarda sayıları işaretlemeyip ciltlerin bitmesini beklemem vs. sonuç olarak bol bol okuyor muyum bu önemli benim için ;)

Kısaca yarım bıraktığım kitaplara geri döndüğüm için çok mutluyum ;) Umarım bu aldığım kararı hakkıyla tamamlayabilir ve elimde hiç yarım kitap bırakmam bu sene. Eminim o zaman yeni kitap almak daha büyük keyif verecektir =)

8.01.2015

2015 Ajandalarım


Defterleri, kalemleri, bol bol yazmayı bu kadar seven ben elbette tek bir ajanda ile yetinemedim yine bu sene de =) Nedendir bilemiyorum ajandaları, takvimleri pek seven bir insanım. Babam işi gereği eskiden her sene çeşit çeşit ajanda getirirdi eve hatta defterden çok ajanda kullanırdım o dönemde; belki bu nedenle biraz da seviyorum ajandaları ama plan program yapmayı da seven bir insan olduğumdan ajanda, takvim veya planlama işi gören defterleri, kırtasiye ürünlerini pek seviyorum.

Zaten tek tek açıklarken de göreceksiniz ama önceden belirteyim, pek tabii her biri farklı bir görev üstlenmiş durumda. Normalde defterlerimde de aynı şeyi yapıyorum; düzeni sevdiğimden genelde defterlerimin de hepsini farklı amaçlarla kullanıyorum.


Her biri farklı bir görev üstlense de bir tanesi ana grevi üstlenen, her sene özenerek seçtiğim ve içine temel olarak o gün yapmam gerekenleri veya yaptıklarımı yazdığım ajandam oluyor. Bu sene de bu görevi üstlenen ajandam geçen seneki gibi Keskin Color markasına ait bu sert kapaklı ajanda oldu. Geçen sene büyük boy pembe renkli olanını almıştım. Boyutu güzel olsa da gerçekten biraz ağır bir defter olduğundan bir süre sonra çantamda taşımakta zorlanmıştım ve maalesef benim için işlevselliğini yitirmişti. Bu sene farklı hatta çok farklı; desenli, desensiz, renkli, büyük, küçük... vb. bir sürü ajanda baktım ama son anda hatta Ocak ayının ilk günlerinde birden bu ajandayı almaya karar verdim. Bir şeyi çok istediğim de çok mutlu oluyorum ben yani genel olarak kararsız olduğumdan bu defteri böyle birden karar verip çok istemem ve hemen koşup almam mutlu etti beni =D



9x14 cm. boyutlarında, dışı beyaz içi 70 gr. Krem Ivory kağıt, lastikli ve her güne 1 sayfa ayrılmış bir ajanda. Geçen sene kapak rengini pembe seçtiğimden bu sene bir değişiklik yapıp beyaz seçtim; zamanla biraz kirlenebilir ama önemli değil benim için ;) Açıkçası tahminimden de çok sevdim ve bu boyutu çok da kullanışlı oldu benim için.


Son olarak arka kapakta bir cep mevcut; ben böyle ceplere bayılıyorum ve buraya günlük notlarımda kullanabileceğim bazı etiketlerimi koydum, muhtemelen küçük post-itler de ekleyebilirim.


Diğer ajandam bir sürpriz aslında. Çok sevdiğim bir arkadaşımın hediyesi oldu bu ajanda; benim zaten almayı düşündüğümü biliyordu ve bana yeni yıl tatilinden dönerken almış. Bu Kırmızı Kedi Yayınevi'ne ait bir ajanda, ilk gördüğüm andan beri çok beğenmiştim. Gerek kapağı, gerek iç dizaynı herşeyiyle harika bir ajanda.


Ve bu ajandayı ne amaçla kullanmaya başladığımı da bu fotoğrafta görebilirsiniz =) Blog planlarımı yazmak için harika bir ajanda olacağını düşündüm ve bunu da o amaçla kullanıma açtım. 



Sayfa düzeni blog notlarımı, planlarımı yazmak için çok elverişli ve ajandanın arka sayfalarında adeta bir küçük not defteri kalınlığında not alınabilecek sayfalar mevcut ki bu da çok kullanışlı olacak benim için;)


Her haftanın sonunda yer alan kedilerle ilgili minik alıntılara da bayıldım =^o^=


Son ajandam belki daha önce de fotoğraflarını gördüğünüz bu cici ajanda ya da belki planlama defteri diyebiliriz. Bunu alalı epey oldu; markası "Barunson" ve kullanımı epey keyifli. En güzel yanı tamamiyle istenilen zamanda kullanılabilir olması; içi özelleştirilebilir bir yapıda tasarlanmış.




Gördüğünüz gibi hem ay ve gün tarihlerini siz yazabiliyorsunuz, hem de arka sayfada mevcut olan "Memo" kısmına not alıp "Remember Things" kısmına hatırlamanız gerekenleri listeleyebiliyorsunuz. Bu ajandamı da evdeki çalışma masamın üzerinde kullanmaya başladım. Daha küçük notlar alabiliyor ya da hızlıca hatırlamam gerekenleri kısa bir şekilde yazabiliyorum.

2015 yılında kullanmayı planladığım ajanlarım bunlar. Epey memnunum şu an bu ajandalardan ve umarım etkili bir sonuç alabilirim, istediğim gibi kullanabilirim ;) 

Siz bu sene nasıl bir ajanda seçtiniz? Benim gibi planlama amaçlı farklı ajandalar da kullanıyor musunuz? ;)


1.01.2015

Kitap: Yeni Kitaplık Düzenim


Yenilenmeyi, yenlikleri seviyorum =) Zaten bugün ilk yazdığım yazımdan da anlaşılabilir ;) Böyle olunca yeni yıla başlarken bugün kitaplığımı da düzenleyeyim, o da yenilensin istedim ve grip olmama rağmen kalktım ayağa uğraştım kitaplığımla =) Gördüğünüz raflar dışında aşağıda bir raf daha var ama orada daha çok dosyalar ve birkaç ders kitabı dışında birşey yok. En üst rafı da pek sık kullanmıyorum ama diğer üç rafı daha sık kullanıyorum. Geçen aylarda epey kitap eksildi bu raflarda çünkü elimde yalnızca gerçekten çok değer verdiğim ve mutlaka kitaplığımda bulunmalı dediğim kitaplarımı tutmak istiyorum artık. Blogger olduktan sonra çok fazla farklı kitap türü denedim, aldım, okudum ama bunun çok faydasını gördüm diyemem aksine bir kısmı kesinlikle büyük zaman kaybı. Eski seçici yanım geri döndü ve bundan mutluyum; çünkü neyi okursam bundan keyif alabileceğimi biliyorum ve kesinlikle zaman ayırmaya değmeyecek kitapları okumaktan hoşlanmıyorum. Hayatta en değerli şeylerden biri zaman ve onu kesinlikle iyi kullanmak gerek ;) Bunun dışında bazı kitapları da dijital formatta ediniyorum; mesela çizgi romanlar, çok sayıya sahip mangalar veya bazı farklı türlerdeki kitaplar. Ekitap formatında kitap okumak biraz kitaplıkta da yer açılmasına neden oldu ;)

Şimdilik yeni kitaplık düzenim böyle. Farklı değişiklikler yaparsam yine paylaşırım diye düşünüyorum;)


2015 Goodreads Reading Challenge - 2015 Kitap Okuma Hedefim


Yepyeni bir yılın ilk günü yapmayı en sevdiğim aktivite bu sanırım =D Goodreads'i sık sık kullanıyorum ve çok da seviyorum ama en eğlenceliyanı bu sitenin kendime bir okuma hedefi koymam ve yıl boyunca ne kadar ilerlediğimi görmem oluyor. Gördüğünüz üzere 2014 hedefimi tutturamadım =) ama yaşadığım bazı zorluklar, sıkıntılar da bunu etkiledi; yine de 35 kitap pek de fena sayılmaz ama di mi =)

Ve işte yeni yıldaki hedefim! ^o^ Bu sene için 100 kitap dedim; bana sorarsanız çok fazla değil hatta az bile çünkü bazı kitapla, çizgi romanlar o kadar kısa sürede okunuyor ki bu hedefi tutturmak çok zor değil ama arada uzun soluklu kitaplar okuyunca tabii bu rakam çok da gerçekçi olmayabilir. Yine de ben kendime olabilecek en büyük hedefi koymaktan keyif alıyorum ^o^ Böylelikle daha da çok kitap okuyasım geliyor ^o^

Sizin bu seneki edefiniz nedir? Goodreads hesabınız varsa beni ekleyebilirsiniz: renklikitap kullanıcı adım ;)