21.05.2015

İlk Aşk - John Green

İlk Aşk John Green'i tanımak için konusuna bakarak aldığım bir kitaptı. Yoğunluktan biraz elimde süründü ama dün gece bitirdiğimde iyi ki okumuşum dediğim bir kitap oldu yani çok beğendim.

Instagram'da bu kitabı okuduğumu ilk paylaşığımda çoğunlukla olumsuz yorumlar aldım, hatta sonraki paylaşımlarımda da devam etti bu. Kimi yorumlar tanıdığım kişiler tarafından geldi ki ne derlerse desinler yorumlarını görmek mutlu ediyor beni ama tanımadığım bir çoğunluk var ki genelde hem olumsuz hem de hoş olmayan bir eleştirel yaklaşımda bulundular. Daha kitabı elime alır almaz benim hevesimi kaçırmaya çalışır derecede yorum yapılması çok hoş değildi açıkçası. Neyse ben kitabı neden beğendiğimi açıklayayım size. Kitap üstün zekalı bir çocuğun bir kez daha terkedilmesiyle sonuçlanan aşk hayatının onu nereye götürdüğünü esprili ve bolca matematiksel bir dille anlatıyor. Matematiksel kısımları yorucu ya da anlaşılmaz gelebilir ama genel olarak Colin ve yakın arkadaşının diyalogları, hayatlarını değiştiren dönüm noktaları ve bu gençlerin geleceğini belirleryen deneyimleri okurken bana keyif verdi. Öyle ki çoğu zaman kahkahalar attım Colin ve Hasan'ın diyaloglarına. Kısacası John Green'in dilini ve yarattığı karakterleri sevdim, diğer kitaplarını da eğer ilgimi çekecek konulara sahipse okumak isterim.



Kitap genç yetişkin türünde belki de bu nedenle yalın ve sürükleyici anlatım diliyle daha çok gençlere hitap ettiği düşünülüyor. Ancak dünya üzerinde bu türü severek okuyanlar yalnızca gençler değil ki zaten ben hiçbir kitabın belli bir yaş aralığına hitap ettiğine inanmıyorum bir edebiyatçı ve 31 yaşında bir kişi olarak. Çocuk kitaplarını hala severek okumuyor muyuz? Okumaktan keyif aldıktan sürece dilediğimiz kitabı okumakta özgürüz =)

Eğer konusu ilginizi çekerse pek tabii tavsiye ederim okumanızı.

Sevgiler.


18.05.2015

Kitap Tanıtımı: BENİM UZAK YILDIZIM - Amie Kaufman & Meagan Spooner

GO! Kitap'ı nasıl sevdiğimi size daha önce de yazmıştım; harika genç-yetişkin (young-adult) kitaplarını dilimize çeviriyorlar. Ben yayınevini keşfettiğimden beri büyük bir mutluluk ve heyecanla takip ediyorum yayımladıkları kitapları ve Benim Uzak Yıldızım da kargoda bana doğru geliyorken sizlerle de heyecanımı paylaşayım istedim.

Aşağıdaki tanıtım yazısından kitabın konusu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Yalnız kitabın kapağı ne kadar muhteşem, değil mi? ^o^



O GECENİN, DEVASA UZAY GEMİSİ İKARUS'TAKİ DİĞER GECELERDEN HİÇBİR FARKI YOKTUR. Ta ki o büyük felaket gerçekleşene ve İkarus yakınlardaki bir gezegene düşene dek. Elli bin yolcu kapasiteli gemiden yalnızca iki kişi kurtulmuştur: Evrenin en zengin adamının kızı Lilac LaRoux ve genç bir savaş kahramanı olan Binbaşı Tarver Merendsen.

Binbaşı Merendsen, Lilac gibi kızların insanın başına beladan başka bir şey getirmediklerini uzun zaman önce öğrenmiştir. Lilac da, Tarver’ın kendi iyiliği için, onu kendisinden uzak tutması gerektiğinin farkındadır. Ama ıssızlığın ortasında hayatta kalabilmek için birbirlerine ihtiyaçları vardır. Açlık, soğuk ve vahşi hayvanlara bir de Lilac’ın duyduğu fısıltılar eklenince birbirlerine güvenmekten başka çareleri kalmaz. Ne var ki çok geçmeden, onları birbirlerinin kollarına iten bu trajediden büyük bir aşk doğar. Artık kurtulup kendi gezegenlerinde bir ömür ayrı kalmaktansa düştükleri bu ıssız gezegende birlikte olmayı tercih ederler.

Ama her adımda onları takip eden gizemli fısıltıların ardındaki gerçeği öğrenmeleriyle her şey bir anda değişir. Lilac ile Tarver o gezegenden ayrılsalar bile artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Nefes kesen bilim kurgu üçlemesinin ilk kitabı, Benim Uzak Yıldızım, zaman ve mekân tanımayan sonsuz bir aşkın hikâyesi…

(Tanıtım Bülteninden.)



16.05.2015

Son Zamanlarda: Kitaplarım, Kalemlerim ve Ben


Merhaba!

Uzun aralar vererek yazmaktan nefret ediyorum ama mecburen öyle oluyor =) Hayat böyle; hem yoğun zamanlarımız hem de daha rahat olduğumuz zamanlar oluyor ama dengede olanlar daha az ne yazık ki =) Yine de bu yoğunlukta çok güzel bir alışkanlık kazandım o da çok kısa dinlenme anlarımda bile kafamı kitaplarla boşaltabilmek. Bu benim için çok önemli bir kazanç çünkü genellikle çok yoğun olduğumda stres altında oluyorum ve konsantre olmam güçleşiyor. Ama sanırım yaz aylarının gelişi, havanın güzel oluşu ve günlerin uzamasının da yarattığı pozitif etkiyle bu şekilde zihnim rahatlamaya başladı, çok mutluyum.


Ama kitap bitirme konusunda o kadar mutlu değilim =) Tabii ki kısa kitap okuma molaları kitap bitirmeme yetmiyor. İlk Aşk'ı bitiremedim hala, ama araya bir çizgi romann bir de daha kısa bir kitap sokmayı başardım.


Ama çok fazla olumsuz eleştiri almasına rağmen ben İlk Aşk'ı beğendim; oldukça eğlenceli bir kitap benim için. Bol bol işaretledim, altını çizdim ve keyifle okuyorum =)


Ve son olarak bu yazının kırtasiye bonusu =) Son zamanlarda en severek kullandığım kalemlerim. Sırasıyla;

Accessorize siyah tükenmez kalem,
Zebra Sarasa Clip Blue Black 0.7,
Zebra Sarasa Clip Gray 0.7,
Stabilo Point 88 Gri,
Stabilo Pen 68 Açık Gri,
Stabilo Swano White 2B Kurşun Kalem,
Scrikss Peak Dolma Kalem 0.3mm Mavi.

Defter: Keskin Color Soft Pembe.



2.05.2015

Ne Okuyorum?: İlk Aşk - John Green

Yetenek bittikten sonra fantastik edebiyata biraz ara verip ne zamandır merak ettiğim yazarlar listesinden John Green'in İlk Aşk isimli çağdaş / modern yazın türündeki romanını okumaya karar verdim. Yazarın neden bu kitabı derseniz, popüler kitabı Aynı Yıldızın Altında bana göre fazla duygusal & hüzünlü olduğundan diğer kitapları içersinde de konusu ilginç ve eğlenceli gözüken bu olmasından ötürü kitap fuarından bu kitabını almıştım. Genç yetişkin edebiyat alanında yazarın bu kadar popüler oluşu ilgimi uzun zamandır çekiyordu ama ancak fuar zamanı karar verip alabildim.


Ancak Instagram'da kitabı okumaya başladığımı söyleyerek bu fotoğrafı paylaştığımda ise çok fazla negatif yorum geldi. Kimisi kitabı yarım bıraktığını, kimisi sevmediğini, kimisi de etrafta çok fazla negatif yorum dolaştığını belirtti. Açıkçası ben fotoğrafı paylaşır paylaşmaz -- yeni kitaba büyük bir heves ve mutlulukla başlıyorken -- bu kadar olumsuz yorum yapılması ya da sonra kitabı paylaştığım her karede bu tip yorumların devam ediyor olması pek hoşuma gitmedi. Genelde tanıdığım, severek takip ettiğim kişilerin yorumları beni etkilemiyor ama çok keskin, sert yorumlar yapanlar olunca bu benim hevesimi kaçırıyor. Ben kişilerin yorumlarına genellikle o kitabı okuduysam bakıyorum; çünkü ne hevesim kaçsın istiyorum ne de spoiler / ipucu öğrenmek istiyorum. Biraz titizim bu konularda anlayacağınız =) Neyse bütün olumsuz yorumlara rağmen ister iyi, ister kötü olsun bir kitabı okuyup, kendim karar vermeyi sevdiğimden başladım İlk Aşk'ı okumaya.


Şu an 70. sayfadayım ve şimdilik benim açımdan pek sıkıcı bir tarafı yok; hatta ilgi çekici diyebilirim çünkü Colin ilginç bir karakter =) Yalnız 70. sayfada  olmama rağmen hala hikayenin başındayım bundan sonrası nasıl gider bilemiyorum ;) Okuduktan sonra bakalım yorumum ne olacak ;)

Sevgiler,