26.08.2015

Kırtasiye: Mini Alışveriş

Tatilde ama şehir dışına çıkmamış biri olunca ne yapayım bol bol ıvır zıvır bakmak için şehirde dolanıp duruyorum =D Ama çok eğlenceli ve keyifli oluyor. Bu sırada böyle mini alışverişler de yapıyorum tabii, ama bir dahaki ay daha keyifli olacak sanırım çünkü kırtasiyeler okula dönüş mevsimi için yepyeni ürünler getirmeye başlamış, ben de çok heyecanlıyım tabii =D


İlk olarak bu ciciden bahsedeyim =) Ben Victoria's Secret'ın bu kalemlik boyutundaki makyaj çantalarını pek seviyorum, epeydir de istiyordum ama Bursa'da mağazaları yok bir türlü nasip olmadı. Sonra geçen gün tesadüfen Madame Coco'da bu tip makyaj çantalarından (ismi öyle geçiyor) buldum; daha önce var mıydı bilmiyorum ama kalemlik boyutunda yeni ya da farklı modelleri de gelirse kaparım bayıldım çünkü =D Madame Coco'da genellikle bir indirim söz konusu biliyorsunuz ki bu da epey indirimliydi 30 küsurdan 8 küsura düşmüş en son ;)


Bu boyutu içine bir not defteri alabilecek türde biraz büyük bir cüzdan aslında; Koton'da 13TL civarında bir fiyatı vardı. Ben kırtasiye alışverişi olarak yazıyorum =) çünkü kitap okurken not defteri, bir kaç kalem ve post it koyup içine yanıma alıyorum ;)


D&R'da da artık epey çeşidi var Zebra Sarasa'ların sarı ve turuncu kendini kağıt üzerinde beklediğimden daha çok gösteren, güzel renklere sahipler onları da diğerlerinin arasına aldım. Bursa'da BKM ünlü bir kırtasiye, FSM şubesi ise muhteşem bir yer aradığınız birçok ürünü bulabilirsiniz, Sarasa standı kurmuşlar indirimli 4.50 gibi bir fiyata aldım. Aslında en çok Notebook Kırtasiye'deki 4 al 3 öde kampanyasını seviyorum, orada 4 TL idi, değişti mi bilemiyorum ama bu renkleri görünce dayanamadım tabii ;)


BKM'de Zebra'nın farklı kalemleri de mevcut; bu pembe uçlu kalemi Sarasa modeline benzerliğinden ötürü seçtim, farklı renkleri de vardı. O kadar rahat bir kullanımı var ki devamlı yazmak istiyorum =D Fiyat merak edenler için net hatırlamıyorum ama 4-4 buçuk civarındaydı.




Yine BKM''den aldığım son ürünler de bunlar. Uçlu kalemi sırf tasarımına bayıldığım içi aldım 1 buçuk lira gibi çok uygun bir fiyatı vardı, başka hiçbir kırtasiyede görmediğim için markasının fotoğrafını da çektim;) Robotlar ise harika değil mi, 3'lü set 2Tl'ydi.

Bursalılar için BKM cidden enfes bir yer kasada her zaman kırtasiye ve kitapta indirim yapar; kesinlikle tercih edilesi bir yer.

İşte böyle minik alışverişler yaptım, siz son zamanlarda kırtasiye alışverişi yaptınız mı ve siz de okula dönüş sezonu için benim gibi heyecanlı mısınız? ^o^



24.08.2015

Şu Sıralar Okuduklarım


Doctor Who Trenzalore Öyküleri'nden (yorum için tıklayın) sonra Cassandra Clare'in Kemikler Şehri'ne başladım. Bu harika seriye sonunda başladım demek daha doğru olur belki de =) 2011 yılında blogumdaki belki ilk young adult/genç yetişkin kitap yorumlarımdan biri Cehennem Makineleri: Mekanik Melek hakkındaydı (yorum için tıklayın). Onu okuduktan sonra Ölümcül Oyuncaklar hakkında bilgi sahibi olmuştum, yoksa benim gibi sıralamadan şaşmayacak biri için öncelik bu seri olurdu. Cassandra Clare'in dilini, yazdığı hikayeyi tek kelimeyle "büyüleyici" bulmuştum, o nedenle her zaman okumak istediklerimde ilk sıralardaydı bu seri.


Bu sene içerisinde kitap fuarında ilk iki kitabı Artemis Yayınları'nın standından güzel bir indirimle almıştım. Ne var ki okunacak kitap çok olunca başlamak bu zamana nasipmiş =) Şu an keyifle okuyorum Kemikler Şehri'ni.


Bir edebiyat dergisi olarak tarzını en sevdiğim ve devamlı olarak tek takip ettiğim dergi ise Sabit Fikir dergisi. Ağustos sayısı yine harika olmuş, aldığımdan beri elimden düşmüyor.


Şu sıralar okuduğum çizgi roman ise Saga. Bu sene okuduğum için kendimi çok şanslı hissettiğim, bayıldığım Y The Last Man çizgi roman serisinin yazarı olan Brian K. Vaughan'ın hikayesi Saga da. Aslında ilk çıktığı zamanlarda başlamıştım ilk Chapter'a ama ne oldu bıraktım bilmiyorum, şu an belki de Y The Last Man sayesinde diline daha bir aşina olduğum için daha bir keyifli geldi hikaye. İlk Volume bitmek üzere ama ben hala Y The Last Man hakkında bir yorum yazamadım bloga, kesinlikle yazacağım ;)

Benim şu sıralar okuduklarım bunlar, siz neler okuyorsunuz?

22.08.2015

Zeus - George O'Connor


Orjinal İsmi: Zeus, King of The Gods
Yazar: George O'Connor
Çeviren: Meltem Özdemir
Yayınevi: 1001 Çiçek
Tür: Fantastik-Mitoloji
Seri: 1. Kitap
Sayfa Sayısı: 80 sayfa

Tanıtım Yazısı: Her şey bu kitapta başlıyor: Dünyanın, tanrıların ve hatta insanlığın ilk serüvenleri bu öyküde anlatılıyor. Titanların en zorlusu, Kudretli Kronos, evrenin rakipsiz efendisi olarak hüküm sürmektedir ... oğlu Zeus başkaldırıncaya dek. Dünyayı sarsan muhteşem bir iktidar savaşı başlar. Bu savaşta zafer kimin olacaktır...

Yorumum: Ağustos ayı başlarında yeni açılan yerel bir kitabevi'ni burada neler var acaba, uğramadan olmaz diyerek ziyaret etmiştim ve eli boş çıkamadım pek tabii =) Mitoloji merakım çok eskiden beri var, üniversite yıllarında da zorunlu derslerimiz vardı haliyle birçok şeyin başlangıcı mitler; edebiyatın da ;) Sonrasında da zaman zaman okuyup çalışarak, zaman zaman da keyifli mitolojik temalı diziler izleyip, hikayeler okuyarak hayatımın vazgeçilmez bir parçası yapmaya çalışıyorum bu alanı. O kitapçıda da bu çizgi roman serisini görünce biraz inceleyip, hoşuma gidebileceğini düşünerek ilk iki kitabını ve ayrıca bir de mitoloji üzerine başka bir kitabı alıp çıktım; tabii o diğer kitap başka bir yazının konusu ;)


İlk kitap Zeus'u bir süre önce kısa zamanda okuyup bitirdim. Şöyle bir baktığınızda yazar George O'Connor epey detaylı bir çalışma yapmış ama bir taraftan da özellikle genç okuyucular için de sade ve öz bir anlatımla keyifli bir seri ortaya çıkarmış. Yukarıdaki fotoğrafta ve aşağıya koyacağım diğer fotoğraflarda da göreceğiniz üzere, benim de çok sevdiğim bir özellik olarak, ekstra bilgiler, resimler ve ayrıntılar da bu kitaplar da bolca yer almakta.




Bu ekstra bilgilerle gönlümü fethetti aslında bu kitaplar, çok hoşuma gidiyor böyle ayrıntılar. Özellikle de genç okuyucuların bayılacaklarını düşünüyorum; çünkü hem keyifli, hem de öğretici bir seri.


Dediğim gibi kitaplarda güzel ayrıntılar var Yunan Mitolojisi ile ilgili, ancak bu kitapları tam olarak öğretici gibi düşünmemek gerek, yani fazla detay beklemeyin. Tabii ki öğretici yanı da çok fazla ama bir o kadar da sade hikayeler. Çizimleri ise oldukça güzel. Kitapların kağıt kalitesi de tercih edilir cinsten.


Zeus oldukça keyifliydi, seri Athena ile devam ediyor. Ben henüz Athena'yı okumadım ama onu da büyük bir keyifle okuyacağıma eminim =)

Siz mitolojiyi sever misiniz?

Puanım:



21.08.2015

Doctor Who Trenzalore Öyküleri


Orjinal İsmi: Doctor Who: Tales of Trenzalore, The Eleventh Doctor's Last Stand 
Yazar: Justin Richards, George Mann, Paul Finch, Mark Morris
Çeviren: Ekin Odabaş
Yayınevi: İthaki Yayınları
Tür: Bilim Kurgu
Sayfa Sayısı: 216

Tanıtım Yazısı: "Yüzyıllardır buradayım, bir an olsun rahat vermediler…"

Öngörüldüğü üzere, evrenin orduları Trenzalore kapılarına dayanmıştı. Gezegenin yerle bir olmasının önünde tek bir engel vardı: Doktor. Bu pejmürde adam, dokuz yüz yıl boyunca gezegeni ve üzerindeki Noel adlı ufak kasabayı kötü niyetli güçlere karşı korumuştu.O korkunç yıllarda yaşanan olayların bir kısmı kayıtlara geçti. Ancak diğer pek çok hikâye gizemini korumayı başardı. Ta ki bugüne dek...

Bu kitapta anlatılanlar, yüzyıllar boyunca Noel'in ve sakinlerinin yüzleştiği tehlikeleri savuşturan Doktor'un öykülerinden sadece birkaçı. Bu öyküler, günün sonunda dizleri titreyen canavarların ve her şeye rağmen onlara karşı duran bir adamın son anına kadar nasıl direndiğinin şimdilik elimizdeki tek kanıtı.


Yorumum: "Yüzyıllardır buradayım, bir an olsun rahat vermediler…" diyor sevgili Doktor =) ne de güzel bir söz... Doktor Who'yu ne kadar çok sevdiğimi sanırım artık biliyorsunuz. Trenzalore Öyküleri 11. Doktor'un en önemli bölümlerinden birine atıfta bulunuyor ve bizi tekrar eski dostla buluşturuyor. Kitabı okurken devamlı 11. Doktor'un sesi, enerjisi, kıpır kıpır yerinde duramayan o sevimli halleri canlandı zihnimde.

Öykülerin her biri birbirinden güzel ve özeldi açıkçası. Okumaya başlarken aklımda "Acaba gerçekten Doctor Who izler gibi hissedecek miyim?" sorusu vardı ama sonra o soru ilk hikayeyle beraber yok oldu. Bunu gerçekten samimi olarak söylüyorum, çünkü daha önce de belirttiğim gibi bu dizi benim için çok özel ve eğer böyle hissetmeseydim, bütün keyfim kaçardı. Dizinin bana aşıladığı o güzel duyguları her hikayede bir daha yaşamak pek güzel oldu. Zaten biliyorsunuz ki dizinin başlamasına günler var, hikayeleri okumak ne kadar iyi geldi anlatamam. En çok hangi hikayeyi sevdin derseniz de Rüyalar her ne kadar tam sevdiğim bir tarzda olsa da Kurtlu Elma'yı daha fazla sevdim ben =)


Yaz tatilimi böyle harika bir kitapla geçirmiş oldum. Aslında izindeyken daha fazla kitap okurum diye düşünüyordum ama tatil olunca bir sürü şey yapmak istiyor insan ve ben de tatilimi bir kitapla geçirmiş oldum ama bu da çok sevdiğim bir kitapla olduğu için çok mutluyum. Doctor Who 11 Doctor 11 Öykü var ama onu dizi başladığı sıralarda okumak istiyorum, şimdilik araya başka kitaplar soktum.

Kısacası eğer siz de benim gibi Doctor Who hayranıysanız kesinlikle hiç düşünmeyin, okuyun derim bu kitabı Doctor Who Trenzalore Öyküleri'ni =) Hatta eğer hala okumadıysanız, benim daha önce çok severek okuduğum yine İthaki Yayınları'ndan çıkan Doctor Who Shada'yı da kesinlikle tavsiye ederim ;)

Puanım:






8.08.2015

Mini Alışveriş: Kitap & Kırtasiye


Dün mini bir alışveriş yaptım ve kesinlikle planlı bir alışveriş değildi =) Öncelikle iş yerindeki kırtasiyeye ilk kez uğradım, daha önce uğramamış olmam şaşılacak şey aslında ama iyi ki girip şöyle bir bakınayım demişim. Harika bir defter ve ona uygun birkaç Stabilo kalem aldım.


GIPTA markasının defterlerini seviyorum, her biri farklı özellikteki değişik ürünlerini denemek hoşuma gidiyor. Bu defter yeni bir ürünü mü bilmiyorum ama aynen üzerinde yazdığı gibi boyutuna göre "Extra Hafif", çok rahat çantanızda taşıyabileceğiniz türde bir defter. Bu boyuttaki defterleri pek severim ama ağır oluşu bir çeldiricidir benim için her zaman, bunu görünce gerçekten hoşuma gitti; çok farklı desenlileri vardı ama bu kazak desenlisi benim çok hoşuma gitti =) Aslında kalemlerle tam bir sonbahar havası oluşmamış mı? ;)



Yalnız hafif oluşunun kağıt kalitesinden de kaynaklandığını düşünüyorum; gramajını bilmesem de oldukça ince bir kağıt ve tahminen dolma kalem dostu değil =) Yine de kurşun kalemle yazmayı benim gibi sevenler için hiç de fena değil ;)


Daha sonra akşam üzeri gittiğim bir yerde yeni açılan kitabevini ziyaret etmek istedim, aslında birşey almaya niyetim yoktu ama bu çizgi romanları görünce mitoloji kitaplarına da bir bakınayım dedim ve 3 kitap birden aldım =) Daha önce bu çizgi romanları hiç görmemiştim ama şöyle bir inceleyince tahminimden daha da güzel göründüler gözüme =) Okumadan yeterli yorum yapamam ama şimdiden hoşuma gideceğini düşünüyorum bu serinin. Henüz araştıramadım ama yanlış anlamadıysam seri 5 kitaptan oluşuyor ;)


Eğer ilgimi çeken bir konuysa "Bir Çırpıda" altında sınıflandırılan kitapları seviyorum ben =) Blogda bu tarz edebiyatla ilgili kitaplardan bahsetmiştim; mitoloji ile ilgili bu tarz kitaplarım var ama bunun içeriği değişik göründü dayanamayıp almak istedim hemen. Mitoloji derslerini üniversite yıllarında bolca almıştım, hem bilgileri tazelemek iyi oluyor hem de zaten çok sevdiğim ve bolca okumak istediğim bir konu.

Mini alışverişim kısaca böyle; mini ama aslında dolu dolu bir alışveriş oldu =) Kitapları okudukça yorumlarımı yazarım.

İyi haftasonları!


5.08.2015

Yeni Kitaplarım: Doctor Who


Eğer benim gibi sıkı bir Whovian (Doctor Who fanı) iseniz zaten bu harika kitaplardan haberiniz vardır ama olur da kaçırdığınız varsa sizinle yeni Doctor Who kitaplarımı paylaşayım istedim =)

İthaki Yayınları yeni bir Doctor Who kitabı çıkarttıkça gözlerim parlıyor, nasıl mutlu oluyorum anlatamam. Doctor Who Shada'yı geçen sene Mart ayında okumuştum, muhteşem bir hikayeydi kitabı elimden bırakamamıştım. Doctor Who 11 Doktor 11 Öykü'den yalnızca Neil Gaiman'ın öyküsünü ilk çıktığında ebook formatında okumuştum, şimdi bu güzel ciltli edisyondan diğer öyküleri de okuyabileceğim; öyle iyi isimler var ki bu kitapta onlar Doctor'u nasıl anlattı çok merak ediyorum, heyecan içerisindeyim =) Ve son olarak İthaki'nin en yenisi Doctor Who Trenzalore Öyküleri. 12. Doctor'u sevsem de, 10 her zaman favorim olacak olsa da 11'i de öyle çok özlüyorum ki bu öyküleri okumak beni çok mutlu edecek, çok sevdiğim bu Doctor'la da hasret gidereceğim.

Diziler konusunda fena takıntılıyım; bir diziyi seversem çok büyük hisler besliyorum, duygularımı doruklarda yaşıyorum diyebilirim o diziler için =D Hatta vaktim olduğunda favorilerim hakkında teker teker yazılar hazırlayacağım ;) Ve Doctor Who da onlardan biri; diziyi izlemeye başladığım dönem önemli bir dönemdi ve bana büyük mutluluk aşıladı bu dizi. İzlerken olduğu gibi okurken de çok etkileneceğime eminim =D


Doctor Who Trenzalore Öyküleri ile Doctor Who okumalarıma başlıyorum =) Bakalım beni nasıl hikayeler, maceralar bekliyor ;)